Sistemi obračuna troškova

Nikola Stevanović (autor)

Sistemi obračuna troškova

3120 din

U korpu

Glavna namena ove knjige je da posluži studentima EF za izučavanje predmeta Sistemi obračuna troškova, odnosno materije obračuna troškova i učinaka (pogonskog obračuna) zasnovanog na sistemima obračuna po stvarnim, po standardnim i po standardnim varijabilnim troškovima.
Međutim, kako su izlaganja u njoj morala da uvažavaju i najnovije računovodstvene propise u nas, a zbog njihovog značajnog približavanja onome što nazivamo teorijom i metodologijom obračuna troškova i učinaka, knjiga pruža i neophodne teorijsko-metodološke osnove za ustrojstvo delotvornog obračuna troškova i učinaka u praksi.


Upravo cilju povezivanja teorije, nastave i prakse obračuna troškova i učinaka (pogonskog obračuna), u ovoj knjizi je primenjen naš zvanični Kontni okvir za preduzeća, a izlaganja su ilustrovana stvarnim obračunskim slučajevima, koji su samo u neophodnoj meri adaptirani za potrebe teksta ove vrste.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjigovodstvo , Računovodstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Udžbenici iz ekonomije

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2011; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 513 str.; 978-86-403-1171-7;