knjizara.com
R analiza podataka

Tony Fischetti (autor)

R analiza podataka
2860 din
U korpu

Programski jezik R, koji često koriste naučnici, veoma je rasprostranjen u privatnom sektoru i njegovu primenu možete videti na asortimanima proizvoda u nekim najnaprednijim i najuspešnijim preduzećima. Moć R-a i njegova prilagođenost određenoj oblasti omogućava korisniku da kompleksnu analitiku izrazi jednostavno, brzo i sažeto.
Počev od osnove R-a i statističkog rezonovanja, u ovoj knjizi je detaljno razmatrana napredna prediktivna analitika i prikazan je način primene ovih tehnika na podatke u stvarnom svetu pomoću primera iz stvarnog sveta.
Ova knjiga

počinje pregledom R-a i njegove sintakse, a obiluje rešenjima za probleme u vezi sa njegovim korišćenjem i vežbama. Upoznaćete osnove statistike koja je primenjena, a zatim ćete nadgraditi to znanje da biste mogli da obavljate sofisticiranu i moćnu analitiku. Rešićete poteškoće koje se odnose na obavljanje analize podataka u praksi i pronaći ćete rešenja za korišćenje „neurednih“ i velikih podataka i za izveštavanje o rezultatima i omogućavanje reproducibilnosti.
Ova knjiga je napisana tako da služi kao dragoceni izvor za analitičare podataka kroz mnoge faze njihove karijere.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Baze podataka
Ostali naslovi iz oblasti: Baze podataka

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 564 str.; 9788673105277;