knjizara.com
Podacijska pismenost (Data Literacy) veština prikupljanja, analize i korišćenja podataka

Angelika Klidas (autor)

Podacijska pismenost (Data Literacy) veština prikupljanja, analize i korišćenja podataka
2860 din
U korpu

Podaci su više od obične robe u digitalnom svetu. Oni su plima i oseka savremenog sveta. Pojedinci, timovi i preduzeća koji rade sa podacima mogu otključati novu oblast mogućnosti. A dobijena agilnost, rast i neizbežan uspeh imaju jednu poreklo – podacijsku pismenost.

Ovaj sveobuhvatan vodič su napisala dva pionira podacijske pismenosti koji imaju bogato iskustvo u komercijalnom svetu podataka i analitike i predavanjima na vrhunskim univerzitetima u SAD-u i Holandiji. Zajedno

sa najboljim tehnikama, praktičnim modelima i primerima iz stvarnog sveta, knjiga „Podacijska pismenost“ će vam pomoći da najbolje iskoristite vaše podatke, tako što ćete naučiti osnove podacijske pismenosti i ubrzati svoj put ka nezavisnom otkrivanju uvida.

Naučićete model „četiri stuba“ kojim se podupiru svi podaci i analitika i istražićete koncepte kao što su merenje kvaliteta podataka, postavljanje pragmatičnog okruženja za upravljanje podacima, odabir odgovarajućih grafikona za vaše čitaoce i ispitivanje vaših uvida.

Kada pročitate celu knjigu, bićete „opremljeni“ kombinacijom veština i načina razmišljanja, ali i alatkama i radnim okvirima koji će vam omogućiti da pronađete uvid i značenje u okviru vaših podataka za donošenje odluka zasnovanih na tim podacima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Baze podataka
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2023; Broširani povez; latinica; 24 cm; 396 str.; 9788673105888;