knjizara.com
Oracle Database 11g: Nove osobine za administratore baza podataka i programere

Čarls Kim, Sem Alapat (autor)

Oracle Database 11g: Nove osobine za administratore baza podataka i programere
2420 din
U korpu

U ovoj knjizi su predstavljene najvažnije osobine baze podataka Oracle 11g kako za administratore baza podataka tako i za programere. Koristili smo beta i završnu verziju proizvod gotovo godinu dana dajući sve od sebe da uočimo suštinu najinteresantnijih inovacija.

Za administratore:

U baza podataka Oracle 11g postoji nekoliko revolucionarnih novih osobina za administratore baza podataka. Database Replay i SQL Performance Analyzer su od pomoći za obavljanje testova prilikom promene upravljanja. Celokupna oblast dijagnostifikovanja je revolucionarno unapređena novim automatskim dijagnostičkim okruženjem. Novina u

pravljenju rezervnih kopija i oporavljanju je aktivno dupliranje baze podataka, koje omogućava dupliranje baza podataka bez postojanja prethodno napravljenih rezervnih kopija baze podataka. Za Data Guard postoji nekoliko inovacija kao što su pripravnost upita u realnom vremenu, kompresovanje obavljenih operacija i snimci baze podataka u pripravnosti.

Za programere:

Nove osobine očekuju i programere. Upravljanje performansama obuhvata veoma koristan keš rezultata koji poboljšava performanse jer se keširaju rezultati upita tako da se kasnije mogu koristiti. Šifrovanje prostora tabela i podrška za SSH-1algoritam za heširanje lozinki značajno povećavaju bezbednost podataka. Osim toga, prepravio LOB i napravio ono što sada naziva SecureFiles. SecureFiles omogućava kompresovanje radi poboljšanja performansi, transparentno šifrovanje radi povećanja bezbednosti i štedi prostor na disku tako što ne duplira LOB podatke u segmentu. Mnoštvo novih osobina u PL/SQL-u (uključujući nekoliko interesantnih inovacija za okidače), programskom jeziku Java i XML-u su arsenal alatki programera.

Mi smo uživali dok smo pisali ovu knjigu iako smo naporno radili. Nadamo se da će vam knjiga biti od koristi u svakodnevnim poslovima koje obavljate kao administrator baza podataka i programer.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Oracle , Relacione baze podataka
Ostali naslovi iz oblasti: Baze podataka

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2009; latinica; 24 cm; 584 str.; 978-86-7310-433-1;