knjizara.com
PHP i MySQL: razvoj aplikacija za veb
prevod petog izdanja

Laura Thomson, Luke Welling (autor)

PHP i MySQL: razvoj aplikacija za veb
2500 din
U korpu

PHP i MySQL su popularne tehnologije otvorenog koda, savršene za brz i efikasan razvoj veb aplikacija koje rade sa bazama podataka. PHP je moćan jezik za pisanje skriptova, koji omogućava programerima da brzo prave složene veb aplikacije; MySQL je brz i pouzdan sistem za upravljanje bazama podataka, koji se dobro integriše s PHP-om i pogodan je za dinamičke aplikacije koje rade na internetu.
Knjiga PHP i MySQL: razvoj aplikacija za veb opisuje kako se kombinacija te dve alatke može upotrebiti za izradu efikasnih interaktivnih veb aplikacija. Prvo s

u detaljno objašnjene osnove jezika PHP i kako se pravi i koristi MySQL baza podataka, a zatim se prelazi na upotrebu PHP-a za rad sa bazom podataka i veb serverom.
Ova praktična i jasno napisana knjiga bavi se realnom primenom opisanih tehnologija – čak i u uvodnim poglavljima. Autori objašnjavaju važne aspekte bezbednosti i provere identiteta dok razmatraju izradu realistične veb lokacije i pokazuju vam kako da ih realizujete koristeći PHP i MySQL. Uz to, upoznaju vas i sa integrisanjem klijentskih i serverskih tehnologija korišćenjem JavaScripta pri razvoju veb aplikacija.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Web prezentacije , Relacione baze podataka
Ostali naslovi iz oblasti: Baze podataka

Izdavač: Mikro knjiga; 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 730 str.; 978-86-7555-421-9;