Primoran

Džonatan Kelerman (autor)

Primoran

rasprodato

Iako je godinama radio kao dečiji psiholog prva ljubav Džonatana Kelermana ostalo je pisanje. Svoje stručno znanje kliničkog psihologa uneo je u brojne napete bestseler priče Njujork Tajmsa, uključujući i preko deset romana o Aleksu Delaveru. Serijal od romana o psihologu Aleksu Delaveru nastavlja se napetom pričom Primoran.

Ingeniozni kameleonski ubica sa nemilosrdnim modus operandi odvodi Aleksa Delavera iz Los Anđelesa u grad Njujork. Zajedno s Majlom Stardžisom on pokušava da uđe u trag najveštijem, najbezobzirnijem protivniku sa kojim su se ikada suočili.

Predstavljajući se kao otmena žena, inteligentni ubica uzeo je svoju prvu žrtvu.

Sledeći put se prerušio u slabašnog starca. Nema očigledne povezanosti između njegovih žrtava, osim njihovih poslednjih trenutaka koji lede krv u žilama.
Zbunjeni nepredvidljivošću ovog ubice, detektiv losanđeleske policije Majlo Stardžiz i psiholog Aleks Delaver prate ubičin krvavi trag izopačenosti i nailaze na jeziva otkrića: kidnapovanje i kasapljenje mlade žene; deceniju star, nikada razrešen višestruki pokolj u savremenom gradu duhova severno od L. A.; i davnašnji nestanak jednog para na sasvim drugom kraju zemlje na Menhetnu. Ono što povezuje sve ove napade je uvrnuti lanac besa, požude i najčudnije, najmračnije forme „dobronamernosti“ koju je jedan psiholog ikada susreo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 315 str.; 978-86-7804-154-9;