knjizara.com
Pedijatrijska propedevtika

Katarina Milošević, Snežana Rsovac, Branimir Nestorović (autor)

Pedijatrijska propedevtika
990 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

“Pedijatrijska propedevtika” je knjiga prof.dr Branimira Nestorovića, as dr Katarine Milošević, as dr Snežane Rsovac koja mnogo može pomoći u radu kako studentima, tako i mladim lekarima. Knjigu čine poglavlja: uzimanje anamneze, opšti utisak o detetu, pregled po sistemima, neurološki pregled, urogenitalni sistem i pubertet i pregled deteta u urgentnim stanjima.

“Ova knjiga nije udžbenik pedijatrije, već pokušaj da se studentima i lekarima koji se bave decom olakša pregled i učini da on postane izvor zadovoljstva, a ne frustracije, kao i da se izgubi osećaj nesigurnosti. Zvuči neverovatno da

u čitavoj nama dostupnoj literaturi ima svega nekoliko ovakvih knjiga (kod nas je ovo prvenac). Naravno, lekar nece naučiti da pregleda čitanjem knjige, već upravo pregledom velikog broja dece, ali mora naučiti na šta da obrati pažnju i šta da traži tokom pregleda. Drugi cilj ove knjige je da ukloni neusaglašenost u opisu fizikalnog nalaza na srcu i plućima. Iako lekari svaki dan slušaju srce i pluca, ukoliko čitaju opis nalaza koji je dao drugi lekar teško će moći da ga uporede sa onim što sami čuju…“ (iz Uvoda knjige, dr Branimir Nestorović)

Format knjige je džepni jer je važno da bude stalno uz lekara ili studenta dok ne uvežba pregled.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Pedijatrija
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Gnosis Lux; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 102 str.; 978-86-82404-00-2;