knjizara.com
Moja politika

Dragoljub Mićunović (autor)

Moja politika
rasprodato

Rijetko tolerantan i koncilijantan, uvijek otvoren za dijalog i kompromis, Mićunović se afirmisao kao za našu političku kulturu izuzetan primjer demokrate koji to nije samo po uvjerenju i ponašanju nego i po svojoj ljudskoj prirodi. Oni koji u to i dalje sumnjaju treba da pročitaju “Mićunovu politiku” objavljenu u njegovoj knjizi “Moja politika”. Među stotinjak dužih i kraćih tekstova koji su većim dijelom izgovoreni sa političkih tribina u zemlji i svijetu ili objavljeni u domaćim i stranim publikacijama, dominiraju oni već naslovom posvećeni demokratiji.

To su “O slobod

i i demokratiji”, “Politika i demokratsko društvo”, “Demokratski izazov”, “Za demokratiju protiv vladavine jednog čoveka”, “Mogućnost demokratije u Srbiji”, “Ka demokratiji u Srbiji”, “Nova demokratska politika u Srbiji”, “Ujedinjenje demokrata”, “Susret demokrata u Atini”, “Namere demokratskog centra”. Prethode im izvrsni uvodni teorijski ogledi (“Idejni izvori liberalizma i socijalizma”, “Istorija i sloboda”, “Nasilje u politici”) a slijede ih i mnogi drugi svojevrsni mali eseji u kojima su različiti aspekti demokratije na direktan ili indirektan način u fokusu razmatranja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Demokratija , Međunarodni odnosi , Političke partije i pokreti , Jugoslovensko pitanje , Međunarodna zajednica , Političke prilike , Srbija , Politički sistemi i institucije , Sociologija politike , Svetska, globalna politika , Spoljna politika , Odnosi između naroda i države , Unutrašnje političke aktivnosti , Opšta teorija države , Teorija i filozofija vlasti , Vlast i opozicija , Uzurpacija
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Filip Višnjić; 2. izdanje, 2006; ćirilica; 20 cm; 492 str.; 86-7363-444-X;