knjizara.com
Više od govora
političke ideje u parlamentarnom životu

Vladimir Pavićević (autor)

Više od govora
1138 din
Stara cena: 1265 din
U korpu

"Knjiga koju Vladimir Pavićević predaje javnosti osnažiće vrednost javnog delanja, učiniti vidljivom i uverljivijom profesiju politikologa i poslužiti kao obrazac kako se brane i neguju demokratske vrednosti i kultura javnog delanja. Knjiga je istovremeno i svedočanstvo o vremenu u kome je dominirala politička patologija u kojoj je regresivna i negativna politička legura zarobila društvo i njegove političke slobode.
Iz predgovora prof. dr Milana

Podunavca

Umesto da piše svoja naknadna zapažanja, što obično čine političari, pa onda dodatno prekrajaju, dopunjuju, do­rađuju, ulepšavaju, opravdavaju ili krivotvore svoju biografiju, Vladimir Pavićević se odlučuje na nešto što pokazuje njegov politički profil. Umesto skrivajućih zapažanja, on objavljuje razotkrivajuće govore, pokazujući spremnost da se bez dovijanja i naknadne pameti, ali i bez ulepšavanja ili ruženja, preuzme puna odgovornost za izgovoreno i učinjeno.
Iz pogovora prof. dr Ilije Vujačića

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Političke partije i pokreti , Politički sistemi i institucije , Politički sistem
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Dosije; 2017; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 389 str.; 978-86-6047-228-3;