knjizara.com
Zoran
(Srešćemo se u budućnosti)

Slobodan Milosavljević (autor)

Zoran
765 din
Stara cena: 850 din
U korpu

Knjiga „Đinđić – srešćemo se u budućnosti“ je po svojoj strukturi, memoarskom pristupu i žanrovskoj otvorenosti, sasvim osobena zbirka napisa o pojedinim važnim radnim i životnim momentima filosofa, državnika i političara Zorana Đinđića. Osobenom je čini, u prvom redu, to što je, iako pisana iz saradničke i prijateljske blizine, oslobođena lake, anegdotske raspričanosti, naknadnih procena i čaršijskih dosetki, tako bliskih stranputica ovoga žanra. Naprotiv, autor, dr Sloboda

n Milosavljević, odgovorno poštujući značaj podataka, načinom izglaganja znalački nastoji da istakne Đinđićevu osebujnu energiju i govorničku veštinu u plasiranju i odbrani svojih stavova, zamisli i rezultata.
Pred nama je, prema rečima književnice Vide Ognjenović, jedna neobična, ozbiljna i vredna knjiga. Neobična najpre po vrlo živom, modernom načinu kazivanja, ozbiljna zbog odsustva svake razmetljivosti i poze, vredna, jer je primer moralnog odnosa prema činjenicama. Uz to, pisana je biranim, britkim književnim jezikom, bez zatvaranja u napadno stručnu frazeologiju, što u današnje vreme nije mali podvig.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbija
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Vukotić media; 2020; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 191 str.; 978-86-81510-24-7;