×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Levijatan

Pol Oster (autor)

Levijatan
rasprodato

U priči o prijateljstvu između dvojice pisaca, upakovanoj u šareni papir krimi priče. Pol Oster i ovaj put, neumoljivo, vodi čitaoce u imaginativnu pustolovinu u kojoj se prepliću stvarnost i mašta. Pozadinu dela čini Amerika osamdesetih godina, Reganovo doba, kada mnogi viđaju da je američki san zapravo američka laž, a samo retki pokušavaju da na to skrenu pažnju. Rukovodeći se

slučajem kao osnovnim principom funkcionisanja ljudskih života, Oster cvoje antijunake gura u bizarnu centrifugu događaja: oni se žene i razvode, zaljubljuju i odljubljuju, varaju i veruju, koriste eksploziv i pisaću mašinu, da bi svoje ideje sproveli u delo, i uvek tragaju za odgovorima na pitanja o sopstvenom biću. Biblijski i hobsovski naslov dela samo na najočigledniji način upućuje na mogućnost alegorijskog čitanja, a sve ostale niti priče, metaforičke i stvarne, doprinose onom najvažnijem -- čitalačkom užitku.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Geopoetika; 2002; Tvrd povez; latinica; 227 str.;