knjizara.com
Njujorška trilogija

Pol Oster (autor)

Njujorška trilogija
rasprodato

Jedan od najvecih americkih pisaca danasnjice, cije su knjige prevedene na dvadeset jezika, kod nas poznat kao autor scenarija za film Dim, koreditelj filma Modri u licu i scenarista i reditelj filma Pandorina kutija. Njujorska trilogija, najpoznatije delo Pola Ostera nastalo je 1990. spajanjem njegove tri knjige koje su ranije objavljene - u Gradu od stakla posle neobicnog telefonskog poziva usred noci Kvin, pisac detektivskih prica, postaje upleten u slucaj cudniji od svega sto bi sam mogao da napise; Duhovi nam predstavljaju Blua koga je najmio Vajt da spijunira Bleka.

S prozora iznajmljene sobe Blu posmatra Bleka koji, s druge strane ulice, gleda kroz svoj prozor; U Zakljucanoj sobi saznajemo sta se dogodilo sa Fensoom koji je nestao ostavljajuci za sobom zenu, dete i svezanj izuzetnih romana, drama i pesama. Sacinjena od tri detektivske price, ova knjiga u osnovi ima za temu odnos autora i njegovih likova. Njujorska trilogija spada u knjige koje citaoca uzbudjuju i pokrecu menjajuci njegovo raspolozenje i iskustvo.

POL OSTER
Pol Oster (Paul Auster) je autor knjiga G. Vertigo, Levijatan, Njujorska trilogija i U zemlji poslednjih stvari. Napisao je i dve memoarske knjige, knjigu eseja Umetnost gladovanja kao i zbirku pesama Iscezavanja. Autor je scenarija za film Dim, koreditelj (sa Vejnom Vangom) filma Modri u licu i scenarista i reditelj filma Pandorina kutija. Njegove knjige prevedene su na dvadeset dva jezika. Zivi u Njujorku.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Geopoetika; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 283 str.; 978-86-6145-117-1;