×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Njujorška trilogija

Pol Oster (autor)

Njujorška trilogija
704 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Jedan od najvecih americkih pisaca danasnjice, cije su knjige prevedene na dvadeset jezika, kod nas poznat kao autor scenarija za film Dim, koreditelj filma Modri u licu i scenarista i reditelj filma Pandorina kutija. Njujorska trilogija, najpoznatije delo Pola Ostera nastalo je 1990. spajanjem njegove tri knjige koje su ranije objavljene - u Gradu od stakla posle neobicnog telefonskog poziva usred noci Kvin, pisac detektivskih prica, postaje upleten u slucaj cudniji od svega sto bi sam mogao da napise; Duhovi nam predstavljaju Blua koga je najmio Vajt da spijunira Bleka.

S prozora iznajmljene sobe Blu posmatra Bleka koji, s druge strane ulice, gleda kroz svoj prozor; U Zakljucanoj sobi saznajemo sta se dogodilo sa Fensoom koji je nestao ostavljajuci za sobom zenu, dete i svezanj izuzetnih romana, drama i pesama. Sacinjena od tri detektivske price, ova knjiga u osnovi ima za temu odnos autora i njegovih likova. Njujorska trilogija spada u knjige koje citaoca uzbudjuju i pokrecu menjajuci njegovo raspolozenje i iskustvo.

POL OSTER
Pol Oster (Paul Auster) je autor knjiga G. Vertigo, Levijatan, Njujorska trilogija i U zemlji poslednjih stvari. Napisao je i dve memoarske knjige, knjigu eseja Umetnost gladovanja kao i zbirku pesama Iscezavanja. Autor je scenarija za film Dim, koreditelj (sa Vejnom Vangom) filma Modri u licu i scenarista i reditelj filma Pandorina kutija. Njegove knjige prevedene su na dvadeset dva jezika. Zivi u Njujorku.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Geopoetika; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 283 str.; 978-86-6145-117-1;