knjizara.com
Komentar novog Zakona o prekršajima + CD

Božo Vukčević (autor)

Komentar novog Zakona o prekršajima + CD
1800 din
U korpu

NOVI Zakon o prekršajima ("Službeni glasnik RS", br. 65 od 25.07.2013.) donosi čitav niz novina, sa ciljem da se prekršajni postupak što brže i što efikasnije sprovede, uz puno poštovanje prava koja stranke imaju u postupku. Između ostalog, novi Zakon propisuje povećanje rokova zastarelosti, uvođenje instituta prekršajnog naloga, kao i jedinstvenih registara (prekršajnih sankcija i nenaplaćenih novčanih kazni). Detaljnije je

uređena prekršajna odgovornost pravnih lica, zatim prekršajna sankcija rad u javnom interesu radi njene šire primene; načela prekršajnog postupka u delu o teretu dokazivanja i upotrebe jezika u postupku, odredbe o dostavljanju i mnoge druge odredbe.
Istovremeno, višedecenijsku dilemu gde pripadaju prekršaji: upravnom ili krivičnom pravu, zakon rešava tako što prekršaje određuje kao deo krivičnopravnog sistema, usklađujući odredbe ovog zakona sa krivično-pravnim sistemom RS.
Ovo izdanje sadrži: ZAKON o prekršajima, KOMENTAR svakog člana zakona, sa osvrtom na novine ovog novog Zakona u odnosu na dosadašnji Zakon o prekršajima i DETALJAN REGISTAR POJMOVA.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Krivično pravo , Vrste krivičnih dela
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Poslovni biro; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 272 str.; 978-86-7889-514-2;