knjizara.com
Sudska praksa krivičnopravne materije knj. 2
(2016-2018)

Nikola Pantelić (autor)

Sudska praksa krivičnopravne materije knj. 2
1100 din
U korpu

Druga knjiga je nastavak predstavljanja sudske prakse u oblasti krivičnopravne materije u razdoblju od 2018. do sredine 2020. Ovo izdanje sadrži 400 sentenci i obrazloženih izvoda iz sudskih odluka, stavova i mišljenja iz krivičnopravne materije. Korišćene su odluke viših sudova, apelacionih sudova, Vrhovnog kasacionog suda i Ustavnog suda Srbije. U odnosu na prvo izdanje zastupljen je veći broj sudskih odluka, ali se nije insistiralo na integralnom tekstu obrazloženja. Izbor delova obrazloženja, međutim, ne umanjuje korisnost i praktičnu primenjivost ove knjige, jer je odabran najrelevantniji deo odluke.
Novina u

zbirci jeste to da sadrži i odluke u vezi sa institutima manje zastupljenim u prvom izdanju, kao što su troškovi krivičnog postupka i priznanje okrivljenog da je učinio krivično delo. Osim toga, grupisane su i odluke koji se odnose na postupanje sudova po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela. Sadržaj i registar pojmova, koji se nalaze u poslednjem delu knjige, služe preglednijem korišćenju sentenci i obrazloženih izvoda iz sudskih odluka.
Nikola Pantelić je zamenik javnog tužioca u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Objavio je više od stotinu stručnih tekstova i odgovora na pitanja krivičnopravne materije u časopisima Pravni instruktor i Lege artis, kao i desetak naučnih članaka, krivičnopravne i ustavnopravne materije, u domaćim i regionalnim časopisima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Krivično pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2020; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 468 str.; 978-86-519-2249-0;