knjizara.com
Klinička farmakologija - Farmakoterapija

Tomislav Kažić (autor)

Klinička farmakologija - Farmakoterapija
rasprodato

U prvom delu knjige se detaljno razmatraju glavne opšte teme kliničke farmakologije koje vode zajedničkom krajnjem cilju: racionalizaciji terapije, tj. njenoj transformaciji od veštine u nauku, od kliničkog ispitivanja lekova do propisivanja i upotrebe lekova, i praćenja neželjenih dejstava i interakcija.
Drugi deo čine odabrana poglavlja iz farmakoterapije čestih bolesti, formirana na rezultatima kliničkih studija, principima Medicine zasnovane na dokazima i Preporukama odgovarajućih profesionalnih udruženja. U njemu su lekovi svrstani u terapijske ešalone i kolone, pod punom opremom koja garantuje efikasnost: grupe, lekovi, preparati, indikacije, doze i trajanje lečenja. Struktura mol

ekula i mehanizmi dejstva nisu sasvim zanemareni, ali nisu u prvom planu kao u udžbeniku za III godinu, jer ovde nije bitno ”da li je mačka crna ili bela, već da li hvata miševe“, tj. da li su lekovi efikasni i koliko. Terapija obuhvaćenih bolesti angažuje najveći deo radnog vremena lekara opšte medicine, i na njima se formira njihova propisivačka praksa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Lekovi
Ostali naslovi iz oblasti: Farmacija

Izdavač: Integra; 2011; Broširani povez; latinica; 24 cm; 308 str.; 978-86-87907-09-6;