knjizara.com
JavaScript od početnika do profesionalca

Laurence Lars Svekis (autor)

JavaScript od početnika do profesionalca
2970 din
U korpu

100 zabavnih vežbi i projekata za brzo učenje JavaScripta.

Ključne funkcije:
Napišite elokventan JavaScript i koristite osnovne i napredne funkcije za kreiranje svojih veb aplikacija;
Komunicirajte sa pregledačem pomoću HTML-a i JavaScripta i dodajte dinamične slike, oblike i tekst pomoću HTML5 Canvasa;
Izradite program za proveru lozinki, veb aplikaciju za slikanje, igru Hangman i još mnogo zabavnih projekata;

U ovoj knjizi su prikazane mogućnosti JavaScripta za razvoj veb aplikacija kombinovanjem teorijskog učenja sa vežbama pisanja koda i zabavnim projektima pomoću kojih možete da postavite sebi izazove. Cilj je da u

knjizi pokažemo kako se jednostavne JavaScript tehnike mogu koristiti za izradu veb aplikacija, od dinamičnih veb sajtova do jednostavnih igara zasnovanih na pregledaču.

„JavaScript od početnika do profesionalaca“ se fokusira na ključne koncepte programiranja i manipulacije objektnim modelom dokumenta koji se koriste za rešavanje uobičajenih problema u profesionalnim veb aplikacijama. Ovo uključuje validaciju podataka, manipulisanje izgledom veb stranica, rad sa asinhronim i konkurentnim kodom.

U knjizi se primenjuje učenje zasnovano na projektima da bi bio obezbeđen kontekst za teorijske komponente u nizu primera koda koji se mogu koristiti kao moduli aplikacije, kao što su validatori unosa, igre i jednostavne animacije. Ovo će biti dopunjeno kratkim kursom o HTML-u i CSS-u da bi bilo prikazano kako se komponente JavaScripta uklapaju u kompletnu veb aplikaciju.

Dok budete učili koncepte, možete ih isprobati u svom uređivaču ili konzoli pregledača da biste dobro naučili kako funkcionišu i šta rade. Kada u celosti pročitate ovu knjigu o JavaScriptu, znaćete kako da napišete osnovni JavaScript kod i bićete spremni da koristite naprednije biblioteke, radne okvire i okruženja kao što su React, Angular i Node.js.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: JavaScript
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2022; Broširani povez; latinica; 544 str.; 9788673105802;