knjizara.com
Naučite TypeScript

Nathan Rozentals (autor)

Naučite TypeScript
2750 din
U korpu

TypeScript je jezik i kompajler koji omogućava razvoj JavaScripta za poslovne aplikacije. Kada se u JavaScript jezik doda malo „sintaksnog šećera“, TypeScript omogućava programerima da prilikom pisanja koda koriste strogo tipiziranje (strong typing), klase, interfejse, nasleđivanje (inheritance), generičke komponente i još mnogo štošta.
U ovoj knjizi ćete upoznati nove jezičke funkcije TypeScripta. Knjiga „pokriv

a“ buduće jezičke funkcije JavaScripta, kao što je definisano standardima ES5, ES6 i ES7, koji su sada dostupni u TypeScriptu, i pokazuje kako kompajler generiše JavaScript kod koji je kompatibilan sa standardom ES3 – čak i kada se koriste nove jezičke funkcije.
Knjiga sadrži mnogo praktičnih primera u kojima ćete detaljnije upoznati korišćenje klasa, interfejsa i generičkih komponenata, uz napredne jezičke funkcije, kao što su Decorators i async i await tehnike. Videćete kako TypeScript funkcioniše u popularnim okruženjima Angular 2, Aurelia i React.js i kako možete da integrišete biblioteke nezavisnih proizvođača u svoje aplikacije.
Vaše znanje ćete dopuniti i razvojem koji je vođen testovima. Zatim ćete upoznati modularizaciju u modulima za učitavanje Node.js i AMD. Knjiga se završava lekcijom u kojoj ćete naučiti kako da napravite industrijske aplikacije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Web prezentacije , JavaScript
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 543 str.; 978-86-7310-514-7;