11.09. deset godina kasnije

rušenje jedne zgrade sazdane od laži

Matijas Brekers, Kristijan K. Valter (autor)

11.09. deset godina kasnije

679 din

Stara cena: 799 din

U korpu

Napadi na Svetski trgovinski centar počinjeni 11. 09. 2001. verovatno će ući u istoriju kao zločin veka. Međutim, kako je moguće da se deset godina kasnije još uvek propagira „zvanična istina“, iako su nepodudarnosti u toj „verziji“ nepobitne i očigledne?
Naime, devetnaest otmičara naoružanih skalpelima uspelo je da otme četiri aviona, zatim je satima sprečavalo protiv-vazdušnu odbranu Sjedinjenih Država da se umeša u čitav događaj i na kraju je tri oblakodera pretvorilo u prah i pepeo. Komisija zadužena za razjašnjavanje ovog događaja podnela je završni izveštaj koji ni u jednoj tački nije odgovorio na pitanja istrage državnog tužioca.

Od tog izveštaja ogradili su se čak i pojedini članovi te komisije. Kako je to moglo da se dogodi?
Pisci brojnih bestselera Matijas Brekers i Kristijan K. Valter, dokazuju da je „Izveštaj komisije“ samo hipoteza koja se ne zasniva na čvrstim i nedvosmislenim dokazima, i ukazuju na mnoštvo besmislica, protivrečnosti i zataškavanja samog događaja. Oni takođe dokazuju da smo, ukoliko još uvek verujemo da su Al Kaida i Bin Laden odgovorni za te napade, podlegli obmani vrhunske škole manipulacije i medijske magije, i da je krajnje vreme da se pred lice pravde izvedu pravi krivci.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: SAD , Terorizam
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 370 str.; 978-86-521-0808-4;