knjizara.com
Svetski poredak - Shvatanja Vudro Vilsona i F. D. Ruzvelta TP

Dragan R. Simić (autor)

Svetski poredak - Shvatanja Vudro Vilsona i F. D. Ruzvelta TP
1408 din
Stara cena: 1760 din
U korpu

Lepo napisano naučno delo, tekst koji podstiče brojna asocijativna razmišljanja i poređenja sa trenutkom u kome živimo, pouzdano štivo i knjiga koja srpskoj političkoj, pravnoj i istorijskoj nauci može poslužiti kao siguran temelj i instruktivan putokaz.

prof. dr Ljubodrag Dimić

Knjiga koja je pred nama predstavlja značajan doprinos studijama međunarodnih odnosa, a naročito globalnog poretka, kao i američke vanjske politike, međunarodne povijesti i 20. stoljeća.

prof. dr Dejan Jović

Studija Dragana R. Simića nudi izvr

stan analitički politikološki pregled „kratke istorije“ američke spoljne politike, sa fokusom na dva predsednika koja su na nju odsudno i trajno uticala – Vudroa Vilsona i Frenklina Delano Ruzvelta.

Uporednom analizom, autor ukazuje ne samo na sličnosti, već i značajne razlike u Vilsonovom i Ruzveltovom poimanju spoljne politike, bezbednosti u svetu, te poželjnog svetskog poretka. Analizom njihovih istupa, govora, političkih odluka i učinaka, Simić kontinuirano gradi i predočava psihološke portrete dvojce američkih predsednika.

Preciznim mapiranjem i minucioznom analizom glavnih karakteristika politike i političkog delovanja Vilsona i Ruzvelta, prof. dr Dragan Simić, istovremeno, pokreće niz važnih pitanja o međunarodnim odnosima i globalizaciji svetske politike u XX veku.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Međunarodni odnosi , SAD
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Clio; 2022; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 200 str.; 978-86-7102-665-9;