knjizara.com
Zakon o sudijama - sa podzakonskim aktima

Gordana Stanojčić (autor)

Zakon o sudijama - sa podzakonskim aktima
rasprodato

Disciplinska odgovornost sudija je regulisana odredbama članova 89-98. Zakona o sudijama, a Visoki savet sudstva je u skladu sa svojim nadležnostima doneo NOVI Pravilnik o disciplinskom postupku i disciplinskoj odgovornosti sudija.

r>U skladu sa tim priredili smo NOVO IZDANJE koje sadrži: SVE PROPISE koji regulišu DISCIPLINSKU ODGOVORNOST SUDIJA (Zakon o sudijama, Zakon o Visokom savetu sudstva i Pravilnik o disciplinskom postupku i disciplinskoj odgovornosti sudija), kao i DRUGA PODZAKONSKA AKTA za sprovođenje Zakona o sudijama: Odluku o utvrđivanju kriterijuma i merila za ocenu stručnosti, osposobljenosti i dostojnosti za izbor sudija i predsednika sudova; Odluku o naknadama sudije koji je premešten, odnosno upućen; Odluku o naknadama i nagradama sudijama porotnicima; Odluku o broju sudija u sudovima i Odluku o broju sudija porotnika u sudovima.
DODATAK: Zbog promena koje su nastale u vezi Zakona o sudijama ("Sl. glasnik RS", br. 101/2010), priredili smo dodatak sa potpunim tekstom ovog Zakona i boldiranim izmenama ("Sl. glasnik RS", br. 116/2008, 104/2009 i 101/2010).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Sudije
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Poslovni biro; 2010; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 108 str.; 978-86-7889-403-9;