knjizara.com
WikiLeaks - državni neprijatelj
ako je skupina internetskih aktivista uzdrmala najmoćnije nacije svijeta

Marcel Rosenbach, Holger Stark (autor)

WikiLeaks - državni neprijatelj
1931 din
U korpu

Ugledni novinari i urednici Spiegela daju nam ekskluzivan uvid u osnutak i rad WikiLeaksa te raspravljaju o brojnim pitanjima koja zanimaju mnoge: Tko je Assange i što ga pokreće? Imaju li građani pravo znati tajne svoje države? Je li WikiLeaks budućnost istraživačkog novinarstva – ili jednostavno najopasnija stranica na internetu?
Kontroverzne objave tajnih videosnimaka i dokumenata učinile su WikiLeaks poznatim širom svijeta te mu priskrbile i brojne neprijatelje. Ova platfo

rma za razotkrivanje osobito je prijetnja SAD-u jer WikiLeaks državne tajne, bez obzira na to je li riječ o ratnim protokolima iz Afganistana i Iraka ili tajnim diplomatskim depešama, objavljuje na internetu gdje one postaju dostupne svima. Američka vlada proglasila je WikiLeaks državnim neprijateljem. Progoni ih se svim sredstvima.
No kako je šačica mrežnih aktivista, koja se udružila krajem 2006., uspjela zadati strah supersili SAD-u? Speigelovi novinari i urednici Holger Stark i Marcel Rosenbach već godinama prate razvoj WikiLeaksa, a za taj tjednik su koordinirali izvješća o razotkrivanju mrežnih aktivista te se bezbroj puta susreli s Julianom Assangeom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Mediji , Tehnološki razvoj , Novinarstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Školska knjiga - Zagreb; 2011; Broširani povez; latinica; 14x21 cm; 340 str.; 978-953-0-61806-0;