knjizara.com
3E: Estetika, Epistemologija, Etika spekulativnih i de re medija

Miško Šuvaković (autor)

3E: Estetika, Epistemologija, Etika spekulativnih i de re medija
1980 din
U korpu

Knjigom 3E se identifikuju antagonizmi estetike, epistemologije i etike u polju eksperimentalnih i istraživačkih medijskih i umetničkih praksi. Mapiraju se sive zone u kojima javna sfera istovremeno nastaje i nestaje između ekranskih sablasti bića i nebića. Autor se bez predrasuda dijagramski kreće između Spinozine Etike i Nam Džun Pajkovih elektronskih instalacija, između digitalnih i ekoloških impakta, između nekropolitike virusa i biopolitike savremenih autokratskih režima, između prozirnosti i neprozirnosti jezičkih produkcija i razmena.

De Re m

ediji nas, nasuprot spekulativnim medijima, suočavaju sa antagonizmima stvarnog života u polju biologije, ekologije, klase, ekonomije, političkih borbi i, svakako, savremene umetnosti.

Knjiga je pisana tokom globalne pandemije korona virusa kao analitička, na mahove ispovedna, teoretizacija. Reč je o pisanju do poslednjeg daha.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Teorija umetnosti , Estetika , Mediji
Ostali naslovi iz oblasti: Umetnost

Izdavač: Fakultet za medije i komunikacije - Univerzitet Singidunum; 2020; Broširani povez; latinica; 22 cm; 648 str.; 978-86-81042-78-6;