knjizara.com
Lažljivi poker
Velike sile, Jugoslavija i budući ratovi

Mišel Kolon (autor)

Lažljivi poker
2610 din
Stara cena: 2900 din
U korpu

Ova knjiga počinje proveravanjem onoga što su rekle američke, francuske, belgijske… televizije i novine. Na samom početku autor iznosi tezu da su laži sredstava javnog informisanja o ratu u bivšoj Jugoslaviji bile isto tako ogromne kao i laži o Zalivskom ratu. Ova knjiga nam pruža uvid u mehanizme i ciljeve dezinformacija, a pitanje koje Mišel Kolon postavlja jeste: možemo li dopustiti da nas lažu uzduž i popreko prilikom svakog vojnog mešanja?
Navodeći i

zvore, novinske članke i izjave aktera događaja s kraja prošlog veka, Kolon na jednom mestu objedinjuje dokaze koji otkrivaju stvarne interese velikih sila i njihove tajne smicalice tokom četiri godine bratoubilačkog rata.
Belgijski novinar i borac za pravdu i istinu detaljno analizira odakle potiču čuveni „nacionalizmi”, kakve privredne i finansijske interese prikrivaju, te donosi opšti zaključak – da li možemo očekivati novi rat i da li se Evropa jugoslavizuje?
Jer, Jugoslavija je, zaključiće Kolon, poslužila kao zamorče. I ne tvrdi to autor, već upravo nekadašnji generalni sekretar NATO-a, Havijer Solana: „Ogled izvršen u Bosni može da posluži kao model za buduće operacije NATO-a”.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Građanski rat , Mediji , Jugoslavija
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2022; Tvrd povez; latinica; 30 cm; 379 str.; 978-86-515-2072-6;