Veliki porodični medicinski priručnik

Veliki porodični medicinski priručnik

11990 din

U korpu

Veliki porodični medicinski priručnik razumljivim jezikom i detaljnim ilustrovanim objašnjenjima približiće vam mehanizme nastanka, prepoznavanja i lečenja najrazličitijih bolesti i poremećaja našeg organizma: urođenih, akutnih, hroničnih oboljenja, povreda... Takođe će vam pružiti neophodna saznanja o tome kako da sačuvate zdravlje svoje porodice – kako da se pravilno hranite, kako da izaberete odgovarajuću fizičku aktivnost za sebe, kako da prepoznate prve simptome bolesti, ali i kako da brinete o starijim i bolesnim članovima porodice.


Uputite se u sve aspekte svog oboljenja, saznajte sve o dostupnim načinima utvrđivanja oboljenja i preporučenoj metodi lečenja – razgovarajte s lekarom kao sa sebi ravnim!
Bez nerazumljivih medicinskih izraza i lekarskog žargona – precizno, jasno, praktično objašnjeni svi aspekti zdravlja i bolesti.
S detaljnim opisima više od 750 medicinskih stanja, od virusnih infekcija, preko hroničnih oboljenja (srčanih, respiratornih, digestivnih...), sportskih povreda, kožnih oboljenja, trudnoće, dečjih i zaraznih bolesti, do poremećaja imunološkog sistema – sa sve uzrocima, simptomima, dijagnostikom, lečenjem i prevencijom.
Sadrži praktične tabele simptoma za samostalno postavljanje dijagnoze: one čitaocima omogućuju da ono što osećaju povežu sa određenom bolešću ili poremećajem i tako steknu dobru osnovu za razgovor s lekarom.
Tu su i detaljni prikazi dostupnih klasa lekova, medicinskih testova, vrsta hirurških intervencija, rehabilitacionih i psiholoških terapija.
Enciklopedija je rezultat saradnje najpoznatijeg svetskog izdavača ilustrovanih enciklopedija Dorling Kindersley i Britanskog lekarskog društva:25 urednika stručnog dela knjige114 autora najrazličitijih medicinskih struka
Potpuno prilagođeno čitaocima s našeg podneblja: tekst su redigovali domaći lekari različitih specijalizacija; sadrži ažurirane kalendare obaveznih vakcinacija i tabele medicinskih pregleda i dijagnostičkih metoda na koje pacijenti imaju pravo u okviru obavezne zdravstvene zaštite; kao i statističke podatke o bolestima, lečenju i prevenciji za područje Srbije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Zdravlje
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Mladinska knjiga; 2014; Tvrd povez; latinica; 31 cm; 648 str.; 978-86-7928-399-3;