knjizara.com
Neka pobedi zdrav razum
program za zdrav i harmoničan život zasnovan na iskustvu naših predaka

Mišel Ležoaje (autor)

Neka pobedi zdrav razum
1199 din
U korpu

Bile su neophodne hiljade godina da bi se došlo do sadašnje faze razvoja medicine. Međutim, usled njene izuzetne sofisticiranosti, neretko smetnemo s uma značaj prirodnih resursa uz pomoć kojih se naše telo nosi sa bolestima i melanholijom.
Od praistorijskog čoveka, preko grčkih naučnika i orijentalnih mudraca, pa sve do renesansnih alhemičara, u svakoj fazi naše evolucije postojao je oblik medicine zdravog razuma. Iz praistorije potiče učenje samopouzdanja i učenje žvakanja. Meditacija i mali gestovi kineske mudrosti ohrabrili su nas u tome da počnemo da favorizujemo prevenciju, kao i da postanemo svesni fundamentalnog dobra između našeg tela i uma. Još se Hipokrat n

ije ustručavao da propiše šetnju od 15 minuta dnevno ili dijetu na bazi ribe, rogača ili pirinča, a preporučivao je i dremke i seksualne aktivnosti. Alhemičari su nam pokazali koje vrline poseduju toplota i muzika. A najnoviji istraživači neuronauke upravo su potvrdili izvanredne efekte medicine zdravog razuma, koja potiče iz dubina vremena.
Profesor Ležoaje pokazuje na koji način je oformljena medicina zdravog razuma i kako je dokazala svoju vrednost. Najvažnije jeste to što nam nudi jednostavan i precizan program, prilagođen svakodnevnom životu, koji nam pomaže da živimo bolje, budemo u dobroj formi i da razvijamo dobro raspoloženje. Imajte na umu – zdrav razum ne zabranjuje zadovoljstvo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihologija uspeha , Zdravlje
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2022; Broširani povez; latinica; 21 cm; 254 str.; 978-86-10-04197-2;