knjizara.com
Srebrna svadba

Mejv Binči (autor)

Srebrna svadba
659 din
U korpu

Srebrna svadba okupiće nakon četvrt veka ljude koji su nekada bili mladi, bili kumovi, bili najbolji prijatelji i prijateljice, imali velike planove ili skrivene motive i namere. Šta se sa svima njima dogodilo u međuvremenu? Šta se sve može desiti tokom dvadeset pet godina s ljudima čije su sudbine na neki način prepletene, no čiji su se putevi neminovno razdvojili...

Nikada nije bilo sporno hoće li Dirdri i Dezmond svečano proslaviti dvadeset petu godišnjicu braka. No za Dojlove - Dirdi, Dezmonda i njihovo troje odrasle dece, Anu, Helen i Brendana - biće to veoma težak poduhvat. Niko od njih ne

dozvoljava da fasada padne; svako od njih krije bolnu tajnu ili nastoji da preboli izdaju.
Na fotografiji udešenoj da se nađe na zidu i ovekoveči veliki dan neće se videti sve ono što Dojlovi brižljivo kriju: da je sin Brendan zauvek otišao od kuće, da je mlađa ćerka Helen iz nepoznatih razloga rešila da se zamonaši, da ćerka Ana vodi život o kome njeni roditelji ništa ne znaju... To treba da bude Dirdrin veliki dan, trijumf žene koja je čitav život opsednuta samo time kako će stvari izgledati u očima drugih ljudi, pri tom zaboravljajući potpuno šta život stvarno jeste.
Omnibus neverovatnih tajni, neshvatljivih životnih zabluda, greha koji ljude mogu zauvek da promene... Kako se prijatelji i familija okupljaju, čitav svet izgrađen na lažima uzima svoj danak. I nešto što počinje kao velika porodična šarada preobraziće mnoge svoje učesnike nateravši ih da se suoče s istinom i... ljubavlju, u njenim mnogim, ponekad neočekivanim vidovima.
Mev Binči i ovoga puta maestralno piše o ljudima i onome što oni zbilja jesu i što mogu biti kad misle da ih niko ne gleda.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Irska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mladinska knjiga; 2009; Broširani povez; latinica; 20 cm; 270 str.; 978-86-7928-122-7;