knjizara.com
Rodbinski ratovi 2: Crvena kraljica

Filipa Gregori (autor)

Rodbinski ratovi 2: Crvena kraljica
rasprodato

Naslednica crvene ruže Lankastera Margareta Bofort ne odriče uverenja da je njena loza loza istinskih vladara Engleske i da joj je sudbina uzvišena. Njene ambicije pretrpeće veliki poraz kada shvati da obožavani rođak Henri VI tone u ludilo. Majka se izruguje njenim planovima, otkrivajući joj da će zauvek biti opterećena ugledom svog oca, jednog od najnesposobnijih engleskih zapovednika u Francuskoj. Međutim, najgore tek sledi kad Margareta sazna da je majka šalje u brak bez ljubavi u zabačenom Velsu.
Udata za čoveka dvostruko starijeg od sebe, ubrzo obudovela, Margareta je rešena da svoj usamljeni život pretvori u pobedu. Svim srcem se

zalaže da svog sina dovede na engleski presto ma koliko to koštalo nju, Englesku, pa čak i njenog dečaka. Dok političke struje neprestano menjaju pravac, Margareta sama plovi kroz još jedan brak, nepouzdane saveze i tajne zavere. Glumeći odanost uzurpatoru Ričardu III, čak nosi i skut njegove žene na venčanju.
Pošto ponovo ostane udovica, Margareta se udaje za okrutnog, prevrtljivog lorda Tomasa Stenlija, i sudbina joj lebdi na oštrici njegove volje. Kockajući se životom u nadi da će je on podržati, ona izvodi jednu od najvećih pobuna tog vremena – znajući da je njen sin odrastao, prikupio vojsku i sada čeka priliku da osvoji najveću nagradu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 374 str.; 978-86-521-0847-3;