knjizara.com
Ričardova kraljica

Filipa Gregori (autor)

Ričardova kraljica
1019 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

Priča o zaveri i borbi na život i smrt za ljubav i moć na dvoru engleskog kralja Edvarda IV.Svuda oko nje su uhode, otrov i prokletstvo...
Sme li ikome da veruje?

Očaravajuća priča o kćerki Ričarda Nevila, čoveka poznatog po nadimku Kraljotvorac, erlu od Vorika: najmoćnijem velikašu Engleske u petnaestom veku. Budući bez sina i naslednika, kao pione u svojim političkim igrama koristio je svoje kćerke Anu i Izabelu, koje su kasnije i same izrasle u uticajne ličnosti. U ovom romanu, svojoj prvoj priči o sestrama posle knjige Druga Bolenova kći, Filipa Gregori istražuje život ove dve izuzetne mlade žene.

Na dvoru Edv

arda IV i njegove prelepe kraljice Elizabete Vudvil Ana je iz vedrog deteta stasala u zaplašenu i očajnu devojku čiji je otac krenuo u rat protiv svojih nekadašnjih prijatelja. Udata u četrnaestoj godini, pošto joj otac umre, majka završi u manastiru a sestra u braku s neprijateljem, ona ubrzo ostaje udovica i siroče. Ana uspeva da se spase udavši se za Ričarda, vojvodu od Glostera, ali će je njen izbor dovesti u sukob s nadmoćnom kraljevskom porodicom i koštati života onih koje voli najviše na svetu, pre svega njenog dragocenog sina jedinca princa Edvarda. Konačno, Kraljotvorčeva kći će uspeti da ostvari najveću ambiciju svoga oca.

„Kraljica kraljevskih romana.“ USA Today

„Seksi... Skandalozno... Sočno.“ Redbook

„Filipa Gregori pretvara stvarne, istorijske kraljevske likove u kraljevski zabavne romane.“ Time

„Kada bi samo udžbenici istorije bili tako živopisno napisani.“ Entertainment Weekly

„U temeljno istraženom i izvanredno prikazanom okruženju, ona zaista ume da oživi istoriju.“ Boston Globe

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani , , Poezija , , Humor, stripovi i pop kultura

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 493 str.; 978-86-521-1734-5;