knjizara.com
Ukroćena kraljica

Filipa Gregori (autor)

Ukroćena kraljica
1019 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

Zašto bi se jedna žena udala za serijskog ubicu?
Zato što ne može da ga odbije...
Katarina Par, tridesetogodišnja udovica u tajnoj vezi sa novim ljubavnikom, nema izbora kad joj čovek koji bi joj mogao biti otac i koji je sahranio četiri žene – kralj Henri VIII – naredi da se uda za njega.
Katarina je potpuno svesna opasnosti sa kojom se suočava: prethodna kraljica je potrajala šesnaest meseci, a ona pre nje jedva godinu i po dana. Međutim, Henri obožava svoju novu nevestu a Katarinino poverenje prema njemu jača dok ona ujedinjuje kraljevsku porodicu, okuplja krug radikalnih mislilaca u srcu dvora i vlada kraljevstvom kao namesnica.
Ipak, da li j

e sve to dovoljno da joj pruži sigurnost? Vođa verskih reformi i autorka objavljenih književnih dela, Katarina se ističe kao nezavisna žena koja misli svojom glavom. Međutim, nije u stanju da spase protestante koji su ugroženi zbog svoje vere, a Henrijev preteći pogled se okreće ka njoj. Tradicionalnistički sveštenici i takmaci za moć optužuju je za jeres – zbog čega joj preti kazna spaljivanjem na lomači a na nalogu za njeno hapšenje stoji kraljev potpis...
Autorka koja je opisala sve Henrijeve kraljice oslikala je duboko intiman portret i poslednje među njima: žene koje je žudela za strašću, moći i učenosti na dvoru surovog tiranina.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 447 str.; 978-86-521-3767-1;