knjizara.com
Kraljeva kletva

Filipa Gregori (autor)

Kraljeva kletva
1274 din
Stara cena: 1499 din
U korpu

Šesti roman u serijalu Rodbinski ratovi.
Prateći nit Rodbinskih ratova Filipe Gregori, u šestom romanu ovog serijala srećemo se sa izuzetno zanimljivom i uzbudljivom pričom o Margaret Pol, kćeri Džordža, vojvode od Klarensa, jednog od malobrojnih pripadnika dinastije Plantageneta koji su preživeli Ratove ruža.
Iako su njenoj porodici oduzete kraljevske privilegije Margaret će biti u prilici da bude neposredni svedok vrtoglavog uspona kralja Henrija VIII u tjudorskoj Engleskoj.
Nakon š

to joj je po naređenju Henrija VII pogubljen mlađi brat, Margaret bira da se udajom za ser Ričarda Pola, lorda komornika Velsa i pristalice Tjudora izbavi iz materijalne bede u koju je zapala i zaštiti svoj život. Njena povučenost iz javnosti biće prekinut dolaskom Artura, mladog princa od Velsa i njegove mlade i lepe žene Katarine Aragonske. Margaret ubrzo postaje njihov odani prijatelj i savetnik. Događaji koji će zatim uslediti promeniće sudbinu obeju žena. Katarina, koja u početku dominira nad mladim kraljem Henrija VIII, doživeće strmoglavi pada a Margaret će morati da odabere da li će ostati odana sve paranoičnijem tiranskom kralju ili voljenoj kraljici koja je u nemilosti.

„Najveću vrednost ove knjige predstavlja istovremeno zadivljujući i užasavajući pogled iz prve ruke na preobražaj Henrija VIII iz naočitog mladog princa u čudovišnog tiranina... Filipa Gregori nas vodi iza zavodljivih ukrasa istorijskih pojedinosti i omogućava nam da zaista osetimo kako je život u ta burna vremena mogao biti užasan.“ Miami Herald

„Izvanredan dodatak žanru tjudorskog kraljevskog romana, ne samo zbog jedinstvene perspektive, već i zbog lakoće pripovedanja i intrigantne složenosti likova.“ Historical Novels Review

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 695 str.; 978-86-521-2696-5;