knjizara.com
Milena Pavlović Barili - vero verius - vreme, život, delo

Milena Pavlović Barili - vero verius - vreme, život, delo
2992 din
Stara cena: 3520 din
U korpu

Zbornik posvećen Mileni Pavlović Barili u tri toma: VERO VERIUS, PRO FUTURO i EX POST objavila je Izdavačka kuća HESPERIAedu iz Beograda sa ciljem da se ukupni opus ove vrlo značajne umetnice obradi u studijskim prilozima kompetentnih stručnjaka iz različitih oblasti: istorije, istorije umetnosti, književnosti, klasične filologije, antropologije, teatrologije i primenjenih umetnosti (grafički dizajn, moda i kostimografija). Iskustva

reinterpretacije Mileninog lika doprinose još detaljnijem sagledavanju i razumevanju njenog dela koje zbog boravka umetnice u više evropskih zemalja i u Sjedinjenim Država a pre svega zbog izuzetnih umetničkih vrednosti, podrazumeva međunarodnu kontekstualizaciju. Štampano na engleskom, italijanskom i srpskom jeziku, ovo delo doprinosi i afirmaciji srpske kulture u zemlji i svetu.
Jerko Denegri

Sa namerom da se ,,vreme, život i delo" Milene Pavlović Barili predstave iz pozicije koja bi pomerila dosadašnje granice i domete nastao je zbornik ,,Milena Pavlović Barili - Vero Verius". Ne posmatrajući njeno stvaralaštvo, ovom prilikom, kroz formalno-stilske transformacije, niti kao koncept zatvoren unutar sopstvenih medijskih zakonitosti, autori definišu mesto i značaj dela Milene Pavlović Barili kroz unakrsnu analizu socijalnog i simboličnog, estetskog i istorijskog konteksta, istražuju motive, povode, procese kao i smisao nastanka radova, te postavljaju i stepenu i razlozima slikarkinih intimnih i društvenih determinisanosti, nudeći istovremeno i analizu epohe u kojoj ovo delo nastaje.
Simona Čupić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Slikari
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: HERAedu; 2010; Broširani povez; latinica; 24 cm; 368 str.; 978-86-7956-038-4;