knjizara.com
Van Gogova trpeza u gostionici Ravu

Aleksandra Lif, Fred Leman (autor)

Van Gogova trpeza u gostionici Ravu
1386 din
Stara cena: 1540 din
U korpu

U svetu ima malo mesta koja suštinski oličavaju sve emocije jedne epohe. Gostionica Ravu, koja se nalazi u Over-sir-Oazu, maloj umetničkoj koloniji trideset pet kilometara severozapadno od Pariza, jedno je takvo mesto. Za Vinsenta van Goga to je bila poslednja stanica u životu – zamena za porodicu koju nikada nije imao, mesto ispunjeno životom u senci sopstvene izolacije.
Van Gog je došao u Over tražeći mir koji mu je bio preko potreban. I danas posetilac može u Overu da doživi taj isti spokoj. Tu su brda koja je Van Gog ovekovečio, kao i stare kamene kuće, crkva... U knjizi se n

alaze i mnoge Van Gogove slike i crteži, stare crno-bele fotografije, mnogobrojni recepti i njihove ilustracije, što sve zajedno čini ovu knjigu snažnim dokumentom jednog vremena, koje je obeležio veliki slikar.
Ostala je i Gostionica Ravu, na kraju glavne ulice u Overu, u kojoj više od sto godina kasnije, i dalje ima mesta. Za vas kojima je stalo do Van Goga, uvek će se naći slobodna stolica za njegovom trpezom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kuvarski recepti , Slikari
Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Službeni glasnik; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 229 str.; 978-86-519-2633-7;