Microsoft Office Access 2007 kao od šale

Šeli O"Hara (autor)

Microsoft Office Access 2007 kao od šale

rasprodato

Da biste lakše počeli da radite sa Accessom, ova knjiga sadrži delove u kojima su objašnjene osnove korišćenja ovog programa, postupak za pravljenje i uređivanje tabela i zadaci menjanja dizajna podataka, kao i delove o pravljenju i korišćenju obrazaca, upita i izveštaja. Svaki proces podeljen je na lako shvatljive korake sa ilustracijama (slike ekrana) koji umnogome olakšavaju proces ovladavanja ovim programom.
Ciljna grupa
Svi zainteresovani za baze podataka i za rad sa njima, pre svega početnici, ali i oni koji bi voleli da obnove svoja znanja.

Zašto se izdaje knjiga?


Access je program za rad sa bazom podataka koji omogućava pohranjivanje informacija kao što su spiskovi klijenata, proizvoda, računa, inventara, događaja i drugih kolekcija podataka. Osim upisivanja podataka u tabelu baze podataka, postoji nekoliko alatki za rad sa podacima. Obrasci olakšavaju unos podataka. Upit služi za prikazivanje skupa zapisa (na primer, svih kupaca koji kasne sa plaćanjem). Možete da pravite i izveštaje. Svi ti elementi su Accessovi objekti i čuvaju se zajedno u bazi podataka, a ova knjiga je tu da bi vam pomogla da sve ovo što lakše savladate i uspešno započnete rad u Accessu, a samim tim pojednostavili svakodnevne poslove.

Opis knjige
Access je moćna alatka i sadrži elemente koji omogućavaju pravljenje prilagođenog programa za rad sa bazom podataka. Ova knjiga sadrži osnove za početak rada u Accessu. Na samom početku su odeljci u kojima se upoznajete sa ovim programom, a zatim učite kako da napravite baze podataka, kako te iste podatke da unesete u pripremljene baze, kako da ih uredite, kako da pravilno koristite obrasce, pravite upite, izveštaje i naravno, kako da upravljate bazom podataka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Access
Ostali naslovi iz oblasti: Baze podataka

Izdavač: CET; 2008; Broširani povez; latinica; 24 cm; 230 str.; 978-86-7991-324-1;