knjizara.com
Memoroman II

Aleksandar Petrov (autor)

Memoroman II
1260 din
Stara cena: 1400 din
U korpu

Ova je knjiga memoarska proza i roman, ali s dodatom vrednošću pitanja i odgovora koje je autor osmišljavao pišući o svemu što čini život – objektivni i javni, subjektivni i lični, svesni i podsvesni. Sagledavao je sebe spolja i iznutra, sagledavao je druge i sebe kao „drugog”, pisao o stvarnim i fiktivnim događajima, igrajući istovremeno ulogu autora i lika u narativu, pisao je otvoreno i o svojoj bolesti, o putu ka smrti i trenutku kad će se susresti Eros, u širem smislu životna snaga stvaralaštva (životnog i književnog), i Tanatos. To je trenutak kada sv

e što je bilo i jeste menja stanje i postaje nedokučiva svetlost, te samo tragovi ostanu u priči, vrhu ledenog brega.

Mnogi stvarni događaji tiču se svojevrsnog „otkrivanja Amerike” i sebe u njoj, drugi se odnose na susrete s ljudima u raznim delovima sveta, treći su o porodici, četvrti o svesti o bliženju susretu Erosa i Tanatosa u sasvim ličnom kontekstu, neki segmenti su priče proizašle iz snova, a ima i autopoetičkih odlomaka, prilozi su žanrovski različiti, a svi zajedno čine Memoroman koji žanrovske granice pomera u sivu zonu otvorenih mogućnosti.

I čitanje je zona otvorenih mogućnosti. Čitalac neka otvori prozore koje želi i neka pusti da u njegov svet uđe zrak tuđeg života pre nego što zatvori Memoroman.

Krinka Vidaković Petrov

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2023; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 385 str.; 978-86-515-2199-0;