knjizara.com
Komentar Zakona o autorskom i srodnim pravima (sa sudskom praksom)

Dimitrije P. Milić (autor)

Komentar Zakona o autorskom i srodnim pravima (sa sudskom praksom)
rasprodato

Donošenje Zakona o autorskom i srodnim pravima usledilo je posle raspada Državne Zajednice Srbije i Crne Gore. To je prvi Zakon iz te oblasti prava kojeg je donela Srbija kao samostalna država. Zakonom se uređuju i preciziraju pojedina rešenja u odnosu na prethodni zakon. U oblasti kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava, predviđaju se promene i nova rešenja za određivanje tarife za iskorišćavanje prava. Ustanovljeno je i novo telo Komisija za autorska i srodna prava.
Radeći

na poslovima praktične primene propisa o pravu intelektualne svojine kao sudija Okružnog suda u Beogradu, sudija Vrhovnog suda Srbije, a sada kao advokat, autor je želeo da kroz saznanja i iskustva pomene u primeni propisa prava intelektualne svojine.
U Knjizi se nalaze sledeća poglavlja: Predmet zakona, Autorsko pravo, Srodna prava, Ostvarivanje autorskog i srodnih prava, Komisija za autorska i srodna prava, Evidencija autorskih dela i predmeta srodnih prava, Zaštita autorskog i srodnih prava, Kaznene odredbe, Prelazne i završne odredbe, Zakon o posebnim ovlašćenjima radi efikasne zaštite prava intelektualne svojine, Konvencije, ugovori, direktive.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Autorska prava
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Građevinska knjiga; 2011; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 607 str.; 978-86-395-0621-6;