knjizara.com
Intelektualna svojina

Sanja Jelisavac (autor)

Intelektualna svojina
550 din
U korpu

„Smatram da je naučno opisana sasvim nova i malo poznata oblast međunarodne trgovine pravima intelektualne svojine i klasifikovani su njeni pojavni oblici. Kako je do sada ova oblast istražena u malom obimu, a kako ona predstavlja sve važniji faktor konkurentosti na međunarodnom tržištu, rad koji je pred nama predstavlja kako teorijski tako i praktičan doprinos analizi realnih poslovnih procesa."
Prof. dr Jelena

Kozomara, Ekonomski fakultet u Beogradu

„Značaj ovog rada ogleda se u činjenici da je Srbija i sama mala zemlja koja mora iskoristiti prednosti koje prava intelektualne svojine pružaju malim državama, ali i preduzećima prilikom ukljudvanja u međunarodnu trgovinu. Ovim se takođe želi skrenuti pažnja na prednosti koje se pružaju Srbiji i našim malim preduzećima u razvoju. Jasnoje naznačeno da je razvoj ove oblasti način da se znanje i tehnologija koje se do sada nisu izvozile, plasiraju na inostrana tržišta."
Prof. dr Vladimir Grečić, IMPP

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Umetnička i književna svojina , Intelektualna svojina , Međunarodni ugovori , Autorska prava
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Institut za međunarodnu politiku i privredu; 2006; latinica; 24 cm; 225 str.; 86-7067-090-9;