Kako gospodariti sobom - pomoću svesne autosugestije - MP

Emil Kue (autor)

Kako gospodariti sobom - pomoću svesne autosugestije - MP

554 din

Stara cena: 693 din

U korpu

Možemo li sebi pomoći? Emil Kue u ovoj knjizi nadahnuto i uverljivo dokazuje da je odgovor potvrdan! Kroz desetine i desetine autentičnih primera izlečenja iz svoje bogate prakse, Kue na jasan i jednostavan način, ne ulazeći u komplikovano i nepotrebno teoretisanje, tumači svoju metodu korišćenja svesne autosugestije.
Nastala pre sedam decenija, Kueova metoda se današnjem čitaocu može na prvi pogled učiniti pomalo naivnom i nedovoljno naučno zasnovanom.

Valja, međutim, podsetiti da savremena medicina, a posebno moderna psihosomatska medicina, koja u poslednjih četvrt veka doživljava buran razvoj, kao svoje osnovne postulate koristi upravo Kueove teze o uticaju svesti na vegetativni nervni sistem. Postoji, najzad, još jedna poruka, još jedno značenje koje nigde nije eksplicitno saopšteno, ali kojim odiše čitav tekst. To je poruka nade i optimizma, poruka vere u čoveka i njegovu moć da sopstvenim nastojanjem utiče na kvalitet vlastitog življenja. Možda je to razlog što se i danas ova lepa knjiga izdaje po čitavom svetu i ne gubi na popularnosti među čitaocima.


Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Žarko Albulj - izdavač; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 116 str.; 978-86-7694-113-1;