knjizara.com
Istorija srpske muzike
srpska muzika i evropsko muzičko nasleđe

Mirjana Veselinović-Hofman, Roksanda Pejović, Miško Šuvaković (autor)

Istorija srpske muzike
2299 din
U korpu

Knjiga „Istorija srpske muzike“ je, ustvari,istorija srpske muzike sagledana iz različitih problemskih uglova zastupljenih u pojedinačnim, tematski diferenciranim prilozima, kojima je obuhvaćen razvoj srpske muzike od njenog najstarijeg do savremenog doba. Prilozi su pojedinačno zaokruženi ali, istovremeno,međusobno usklađeni i povezani.
Muzikol

oška interpretacija koja je pred nama, a koju nam saopštava grupa muzikologa, članova Katedre za muzikologiju i Katedre za teorijske predmete Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, predstavlja stvaralački rezultat utemeljen na precizno osmišljenom, metodološki promišljenom i kreativno realizovanom višegodišnjem naučnom projektu.
Sadržaj knjige čine uvodni tekst rukovodioca projekta prof. dr Mirjane Veselinović-Hofman, dvadesetsedam muzikoloških studija podeljenih u četiri tematske celine (dela/poglavlja), opširna bibliografija i registar imena.Korišćena i kao visokoškolski udžbenik, knjiga „Istorija srpske muzike“ predstavljaće dragoceno uporište stručnog stasavanja novih generacija muzičara različitih stručnih profila (kompozitora,muzikologa,izvođača,muzičkih pedagoga), a kao referentni oslonac provociraće interesovanja i širokog kruga kulturnih poslanika iz zemlje i inostranstva, kojima će biti odredište za pronalaženje relevantnih informacija iz oblasti istorije srpske muzike.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpska muzika
Ostali naslovi iz oblasti: Knjige o muzici

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2008; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 785 str.; 978-86-17-15237-4;