knjizara.com
Istočne civilizacije
istorija civilizacije u Egiptu i na Bliskom istoku do Aleksandrove smrti i u Indiji, Kini i Japanu, od samog početka do naših dana, sa uvodom o prirodi i osnovama civilizacije

Vil Djurant (autor)

Istočne civilizacije
1980 din
U korpu

Istorija civilizacije u Egiptu i na Bliskom istoku do Aleksandrove smrti, i u Indiji, Kini i Japanu od samih pocetaka do nasih dana sa uvodom o prirodi i osnovama civilizacije i 86 ilustracija i mapaNa ovoj knjizi dr Djurant radio je od 1927. do 1932. godine i knjiga predstavlja trecu kompletno dopunjenu verziju. Knjiga se moze porediti sa velikim delima francuskih enciklopedista osamnaestog veka jer predstavlja najsveobuhvatniji pokusaj naseg doba da se obuhvati ogromna panorama ljudske istorije i kulture.

U njoj cete naci sve o Sumeru kao kolevci prvih gradova i pisanih zakona, Egipcanima koji su usavrsili monumentalnu arhitekturu, medicinu i mumifikaciju pre 3500 godina, Vaviloncima koji su razvili astronomiju i fiziku i posadili seme zapadne mitologije, Judejce, biceve bozje Bliskog istoka i njihovog kralja Asurbanipala, koji je na skulpturama prikazan kao pola covek, pola cudoviste, Judejce koji su odoleli svim pokusajima da ih zatru i zauvek sacuvali svoju kulturu u besmrtnom Starom zavetu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kina , Japan , Egipat
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija , , Religija i teologija , , Istorija umetnosti

Izdavač: Medija centar Odbrana; 2001; Tvrd povez; ćirilica; 25 cm; 934 str.; 86-331-1391-0;