knjizara.com
Opalo lišće : poslednje reči o životu, ljubavi, ratu i bogu

Vil Djurant (autor)

Opalo lišće : poslednje reči o životu, ljubavi, ratu i bogu
654 din
Stara cena: 770 din
U korpu

Poslednje reči o životu, ljubavi, ratu i Bogu
Knjiga koju je Vol Strit Žurnal pohvalio kao „otkrovenje“, poslednji je i najličniji rad dobitnika Pulicerove nagrade i istoričara, Vila Djuranta, otkriveno trideset i dve godine nakon njegove smrti.
Kulminacija preko šezdeset godina koje je Vil Djurant proveo istražujući filozofije, religije, umetnosti, nauke i civilizacije širom sveta, Opalo lišće je destilovana mudrost jednog od najvećih umova sveta, čoveka čuvenog po talentu da iz prošlosti isprede mudrost sadašnjosti. Ova je knjiga odgov

or na brojna pisma koja je primao tokom svoje duge i plodne karijere, u kojima su ga čitaoci molili da odgovori na bezvremena pitanja ljudskog života i sudbine.
U dvadeset dva kratka poglavlja, Djurant se bavi svime, od mladosti i starosti, preko religije, morala, seksa, rata i politike pa do umetnosti. Opalo lišće je, kako se izrazio Pablišers Vikli, „pregršt mišljenja koja vas nateraju da se zamislite“. U elegantnoj prozi, izraženoj jedinstvenim Djurantovim glasom, ovo delo sadrži poruke za svakoga ko je ikada tražio smisao života ili savet učenog prijatelja u prepoznavanju putokaza života.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Etika
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Miba Books; 2020; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 185 str.; 978-86-6026-054-5;