Holokaust i njegovo značenje

Jisrael Gutman, Haim Šacker (autor)

Holokaust i njegovo značenje

1100 din

U korpu

Prvo izdanje ovog udžbenika je objavljeno još 1983. godine. U našim školama,, predviđeno je da se holokaustu posvećuje jedan srednjoškolski čas, tako da ova knjiga može poslužiti i srednjoškolcima , ali kao priručnik i studentima, kao i svima koje žele da steknu znanje o ovoj temi. U vremenu raznih istorijskih jubileja i sećanja na najvažnije istorijske događaje, ne može se izgubiti iz vida da je XX bio vek najneverovatnijih tehnoloških i civilizacijskih dostignuća, ali je u isti mah doneo i do tada nezapamćene sukobe i ratove sa užasnim ljudskim i materijalnim žrtvama.

To je bio vek koji je u svetsku istoriju doneo i pojam holokausta čije se nezapamćene razmere još uvek otkrivaju, ali se povremeno čak i negira. Ova knjiga najpre daje istorijski pregled najvažnijih događaja između dva svetska rata, zatim glavne pravce razvitka Jevreja u tom periodu, dok su druga i treća glava ove knjige posvećena savremenom antisemitizmu i značenju rasne diskriminacije i nacističkoj politici prema Jevrejima. U preostalih petnaestak delova ove knjige, autori su na ilustrativan način dali povest o istoriji i razmerama holokausta i genocida nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Holokaust , Koncentracioni logori , Drugi svetski rat , Jevreji , Međunarodno krivično pravo , Genocid
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2010; Tvrd povez; ćirilica; 25 cm; 283 str.; 978-86-17-16573-2;