knjizara.com
Ustaško konačno rešenje pre nacističkog konačnog rešenja
Ustasha final solution before nazi final solution

Gideon Greif (autor)

Ustaško konačno rešenje pre nacističkog konačnog rešenja
14970 din
U korpu

Drugi tom trilogije predstavlja,, revoluciju u svetskoj istoriografiji pošto će po prvi put biti prikazano „Ustaško konačno rešenje” u vreme holokausta, koje se desilo 6 meseci pre nacističkog konačnog rešenja, a čak godinu dana pre nacistiške konferencije u Vansiju kojom je utemeljeno „Konačno rešenje za Jevreje”. Činjenica je da istorija holokausta nije potpuna ukoliko se u kolektivnu memoriju čovečanstva ne upiše holokaust i genocid u ustaškoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj.
Ekskluzivna zbirka od

300 autentičnih dokumenata nacističke obaveštajne službe o ustašama iz fonda Slavka Odića, obaveštajca, čija je službena arhiva po prvi put dostupna javnosti i koju je ekskluzivno iz dosijea 562 priredio prof dr Gideon Grajf sa mećunarodnom grupom eksperata GH7 istražujući u Arhivu Vojvodine dosije 562 i nepobitno dokazujuži tezu da je masovni zločin u Gudovcu kod Bjelovara, 28.aprila 1941. bio početak „ustaškog konačnog rešenja”, koje se odigralo 6 meseci pre nacističkog i godinu dana pre konferencije u Vansiju kojom je utemeljeno konačno rešenje za Jevreje.
Obim knjige: 928 strana Jezik: nemački, engleski i srpski Arhivska dokumenta: dokumenta iz Arhiva Vojvodine(Srbija), nacističkih vojnih dnevnika iz Nemačke, vojnih dnevnika italijanskih fašista, nacionalnog arhiva iz Hrvatske, Republike Srpske i Srbije kao iz Jugoslovenske kinoteke i Arhiva Jugoslavije Foto dokumentacija: u knjizi se nalazi oko 500 fotografija i dokumenata od kojih su neke po prvi put objavljene.
Dimenzije: 290×374 mm – enciklopedijski format je odabran iz razloga što su ustaški zločini svrstani u svom obimu i veličini u Magnum Crimen čovečanstvu.Štampa: kunstdruk, pun kolor Mape zločina: u knjizi su prikazane i neke od mapa zločina koje su vršene 1941. i 1942. tokom „ustaškog konačnog rešenja”

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nezavisna država Hrvatska , Drugi svetski rat , Genocid , Jasenovac
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Knjiga komerc; 2020; Tvrd povez; latinica; 38 cm; 928 str.; 978-86-7712-451-9;