Gradovi

Sanja Domazet (autor)

Gradovi

1028 din

Stara cena: 1210 din

U korpu

Gradovi su izuzetni poetsko-putopisni eseji profesorke, književnice i novinarke Sanje Domazet, koja na nov i originalan način predstavlja svetske metropole (Pariz, London, Veneciju, Berlin, Njujork itd.). Pišući o najpoznatijim gradovima sveta, autorka otkriva koje su značajne ličnosti u njima boravile i stvarale, slika atmosferu koja vlada na ulicama, analizira umetnička dela u poznatim i skrivenim muzejskim zbirkama. Sanja Domazet obojila je putopise renesansnim duhom sveznanja i intimnim doživljajem stvarnosti. Svojom erudicijom i samosvojnom poetikom ona stvara neponovljive putopisne doživljaje koji nam otkrivaju novo lice grada i tajne njegovih žitelja.


Knjiga je višeslojna i stoga podjednako zanimljiva kako onima koji se na putovanje spremaju (da ih uputi u skrivene tajne planirane destinacije), tako i onima koji su već posetili opisanu metropolu (da im dopuni znanje i utisak o mestu sa koga su se vratili ponekad nesvesni svega što su videli). Knjiga je korisno štivo kako radoznalim putnicima tako i profesionalcima koji će zahvaljujući neobičnom uglu gledanja i raznolikosti interesovanja autorke upotpuniti svoje znanja i obogatiti vidokrug u kome se kreću. Pored sjajnih tekstova, Gradovi su ilustrovani neobičnim fotografijama koje ovo izdanje čine reprezentativnim ne samo u sadržinskom već i u vizuelnom smislu.
Putujte skrivenim ulicama, obiđite metropole u kojima niste bili ili se vratite na skrivena mesta koja ste propustili u gradovima kroz koje vas vodi Sanja Domazet.
Knjiga Gradovi pruža čarobnu avanturu putovanja uz neobičnog vodiča – Sanju Domazet.
Otvorite knjigu i otputujte u najlepše gradove sveta, otkrite njihovu umetnost i arhitekturu, skrivena mesta i poznate žitelje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Gradovi
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Službeni glasnik; 3. izdanje, 2016; Broširani povez; latinica; 25 cm; 156 str.; 978-86-519-2016-8;