knjizara.com
Gradovi kao sudbina

Dušan Miklja (autor)

Gradovi kao sudbina
799 din
U korpu

Dušan Miklja je u ovoj knjizi opisao godine koje je proveo kao novinar i diplomata u različitim gradovima širom sveta. Tako je na njenim stranicama ocrtao mapu stvarnih geografskih odrednica, i pri tome je svaku od njih toliko približio čitaocima da će imati utisak kako su i sami koračali ispod svih tih gradskih svodova.
Važni istorijski događaji iz naše bliske prošlosti, portreti pojedinaca i naroda, i intimni život pisca jesu glavne uporišne tačke ove knjige. Sa druge strane, svoja zapažanja i promišljanja pisac je uspeo da transponuje u autentičnu priču. Neposrednost u pripovedanju i provejavanje finog humora doprineće tome da je čitamo sa uživanjem.
Kao što sam naslo

v nagoveštava – svi gradovi u kojima smo živeli predodređuju naš životni put. Međutim, kada budete došli do poslednje stranice ovog putešestvija, shvatićete da je reč o uzročno-posledičnom odnosu, jer gradovi čine ljude onoliko koliko ljudi čine gradove. Naposletku, ocrtavajući gradske obrise, pisac je ocrtao mapu svog unutrašnjeg života.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Gradovi
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2022; Broširani povez; latinica; 21 cm; 238 str.; 978-86-10-04507-9;