knjizara.com
Galeb Džonatan Livingston

Ričard Bah (autor)

Galeb Džonatan Livingston
485 din
U korpu

Prica o Galebu Džonatanu, vrlo nezavisnoj ptici koja se usudila da se suprotstavi starijima i da poželi nešto više od obicnog preživljavanja, objavljena je prvi put 1970. godine i od tada je doživela bezbroj izdanja i osvojila milione citalaca širom sveta.

Ova knjižica o neustrašivoj ptici koja se nije bojala da bude razlicita, uci nas da imamo moc da se promenimo uz pomoc snage naših misli.

Galeba Džonatana, jednostavan i prazan život kakav su vodili galebovi u Jatu, nije mogao da zadovolji. Živeti samo da bi lovio hranu koju ribari bacaju kao mamce, za njega je bilo ponižavajuce i nedostojno. On je želeo mnogo više – želeo je da leti iz zadovoljstva.

Upornost

sa kojom Galeb vežba da svakog dana leti sve bolje i brže od drugih, njegova cežnja za savršenstvom, svaki put nas iznova osvaja i zadivljuje, i podstice (ili budi) u nama želju za sopstvenim napredovanjem.

To je knjiga o svima onima koji se bore da nadu odgovore ko smo i odakle smo, koje smrt ne plaši jer na nju gledaju kao na prelazak na viši nivo svesti, i koji otkrivaju u sebi snagu da se stalno usavršavaju, postižu više i nesebicno svoje znanje prenose drugima.
Galeb je knjižica koja se drži na dohvat ruke i bezbroj puta išcitava.


Nov gradjanin neprocenjive vrednosti u jednom nadasve cudesnom svetu kojim vlada Mali princ. Ko god udje u svetove Galeba Dzonatana, nikada nece pozeleti da se odatle vrati.Nije cudo da je prva knjiga vrsnog pilota i zaljubljenika u nebo, Ricarda Baha, bila upravo o jednoj ptici i njenoj beskrajnoj cežnji za letenjem.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost , Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: JRJ; 2020; Tvrd povez; ćirilica; 18 cm; 74 str.; 978-86-7609-945-0;