knjizara.com
Most preko večnosti

Ričard Bah (autor)

Most preko večnosti
rasprodato

Još jedan bestseler pisca jedne od najcitanijih knjiga na svetu - Galeb Džonatan Livingston. Ricard Bah, potomak cuvenog kompozitora Johana Sebastijana Baha, roden 1936. u Ouk Parku, Ilinois, cija su istinska strast avioni (posvetio im je ceo svoj život), uspešan je i kao pisac izuzetno popularnih knjiga.
Most preko vecnosti je njegov autobiografski roman, ljubavna prica o tome kako je sreo svoju drugu ženu, tada poznatu glumicu Lesli Periš.

Ricard je oduvek znao da na svetu postoji žena koja je njegova srodna duša, i u prvom delu knjige opisuje traganje za njom, brojne veze sa ženama koje je u meduvremenu susretao kao i nevolje koje su ga snalazile.

>Lesli Periš (svoju drugu ženu), upoznaje na snimanju filma Galeb Džonatan Livingston radenog prema njegovoj knjizi, i medu njima se razvija nežno prijateljstvo. Provodeci mnoge veceri u igranju šaha i u dugim razgovorima kroz koje su se upoznavali, njihova osecanja su prerasla u ljubav, za koju Ricard još uvek nije bio spreman.

Zapocinje njegova iscrpljujuca borba sa samim sobom, njegovo preispitivanje sopstvenih želja. Svestan da što više daje na jednoj strani to više gubi na drugoj, Ricard muci i sebe i Lesli svojim dilemama, prekidima i odlascima i ponovnim pokajnickim vracanjem. Taj težak period njihovog odrastanja traje prilicno dugo da bi se najzad završio odlukom da život nastave zajedno, pa ma koliko to tražilo odricanja od oboje.

Ali i taj zajednicki život obilije problemima koji njihovu ljubav stavljaju na stalna iskušenja, sve do, ipak, neizbežnog srecnog kraja.

To je divna ljubavna prica o vitezu koji umire i princezi koja ga spašava.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2. izdanje, 2009; latinica; 21 cm; 318 str.; 978-86-7804-191-4;