knjizara.com
Forhendom preko mreže života - autobiografija

Monika Seleš (autor)

Forhendom preko mreže života - autobiografija
rasprodato

Forhendom preko mreže života (originalni naziv izdanja je "Getting a grip") prati rane uspehe Monike Seleš na teniskim terenima gde je, sa šesnaest godina, postala najmlađi pobednik u istoriji Frenč opena. Tri godina je dominirala tenisom, naizgled nezaustavljiva, sve dok joj sumanuti obožavalac Štefi Graf nije zario nož u leđa za vreme meča u Hamburgu i time promenio njen život iz korena.
Njene povrede su zacelile, ali emotivna trauma bila je duboka. Provela je dve godine daleko od medija i teniskog sveta, pokušavajući da se izbori sa očajem, dok konačno nije odlučila da se vrati igri koju je volela. Ponovo pred okom

javnosti, ali ne još potpuno oporavljena, nastavila je da se bori protiv sebe – sileći se na šestosatne treninge, nakon kojih bi svoje napore sabotirala tajnim noćnim obrocima. Zbog viška kilograma kritikovali su je treneri i, na zaista brutalan način, štampa.
Nakon što ju je bolna povreda prisilila da napravi pauzu od tenisa 2003. godine, Seleševa je krenula na putovanje u svojoj režiji. Otkrivši bolne emotivne razloge koji su je navodili da jede, konačno je našla mir i ravnotežu koju je tražila. Njena odlučnost, neverovatan talenat i dirljiva ranjivost čine ovu priču istinskom inspiracijom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tenis , Monika Seleš
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: IP A-Z book; 2012; Broširani povez; latinica; 24 cm; 218 str.; 978-86-85369-11-7;