knjizara.com
Financijsko izvještavanje u Europskoj Uniji

Ana Klikovac (autor)

Financijsko izvještavanje u Europskoj Uniji
rasprodato

Knjiga Financijsko izvještavanje u EU nastala je kao rezultat istraživanja o harmonizaciji finansijskog izveštavanja u svetu, a posebno u Evropskoj uniji. Proces harmonizacije finansijskog izveštavanja u Evropskoj uniji posebno je značajan u odnosu na finansijsko izveštavanje u zemljama regiona koje i same pretenduju na članstvo u Evropskoj uniji. Obveza zemalja je da uskladite svoje zakonodavstvo s propisima Evropske unije, a to znači da trebamo uskladiti računovodstvenu i revizorsku regulativu s regulativom Evropske unije. Prvenstv

eno se to odnosi na usklađivanje Zakona o računovodstvu s Četvrtom i Sedmom direktivom Evropske unije, kao i na primenu Međunarodnih standarda finansijskog izveštavanja (MSFI).
Ova knjiga je podobna za izučavanje na svim ekonomskim fakultetima i srodnim visokoškolskim institucijama. Isto tako, knjiga je namenjena i onima koji se bave teorijskim i praktičnim problemima finansijskog izveštavanja i računovodstva - računovođama, finansijskim radnicima, kao i drugim korisnicima koje zanima problematika harmonizacije finansijskog izveštavanja, posebno malih i srednjih preduzeća.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Finansije , EU , Evropska unija
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Mate; 2009; Broširani povez; latinica; 23 cm; 242 str.; 978-953-246-055-1;