knjizara.com
Digitalna prav(d)a
Pravno uređenje interneta u Evropskoj uniji

Andrej Savin (autor)

Digitalna prav(d)a
2337 din
Stara cena: 2750 din
U korpu

Internet je deo naše stvarnosti već dve decenije i kao takav više se ne da sagledati kroz prizmu drugih disciplina. Studija Andreja Savina nudi najsavremeniji pregled ključnih oblasti pravnog uređenja interneta u Evropskoj Uniji, kao i kritičku procenu kreiranja politike i metoda upravljanja EU u ovoj sferi.Važno je razumeti kako EU stvara zakone koji utiču na digitalni svet, ali treba shvatiti i njihova ograničenja i propuste. Autor, ujedno, pruža dubinsku analizu načina na koji relevantni pravni instrumenti međusobno deluju, kao i poređenje različitih rešenja EU i SAD.
Nastojeći d

a sistematizuje mnogobrojne instrumente koji se ili odnose na propise o internetu ili su posebno u tu svrhu pisani, Savin tretira i ključna pitanja kao što su elektronska trgovina, nadležnost, intelektualna svojina, zaštita potrošača, krivična regulativa i nedavna dešavanja u oblasti zaštite podataka (GDPR).
Digitalna straža će biti ključno štivo za akademike, studente i praktičare koji se interesuju za internet, tehnologije i komercijalno, ekonomsko i informaciono pravo širom EU i šire.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Pravni aspekt , Evropska unija , Internet
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Clio; 2022; Broširani povez; latinica; 24 cm; 491 str.; 978-86-7102-676-5;