knjizara.com
Savremeni aspekti međunarodnih organizacija: s težištem na EU

Nemanja Danilović (autor)

Savremeni aspekti međunarodnih organizacija: s težištem na EU
1287 din
Stara cena: 1430 din
U korpu

„Monografska studija kolege Nemanje Danilovića na metodološki prihvatljiv način doprinosi rasve- tljavanju mnogobrojnih pitanja o međunarodnim organizacijama kao jednoj od najdinamičnijih društvenih pojava prisutnih u savremenim međunarodnim odnosima. Predmetna studija, u kojoj se osvetljavaju neki od važnih savremenih aspekata međunarodnih organizacija, ima poseban značaj i za eksplikaciju funkcionalne i strukturalne transformacije međunarodne zajednice. Studija u iz

vesnom smislu predstavlja i studiju slučaja (na primeru EU), što svakako uvećava vrednost ovog istraživačkog poduhvata au- tora budući da ne obuhvata samo analizu, već i predikciju razvoja procesa evropskih integracija na prostoru Zapadnog Balkana”.
(iz recenzije dr Duška Dimitrijevića)

„Monografija autora Nemanje Danilovića napisana je razumljivo, stručno i kvalitetno, lepim jezikom i sa merom. Pisac je tokom pisanja koristio relevantnu stručnu literaturu, uključujući radove koji su objavljeni u poslednjih nekoliko godina. Iz spiska literature se jasno može videti da je u pitanju obi- mna građa koju je autor prehodno dobro proučio i pretočio u jedinstvenu monografiju. Smatram da je u pitanju originalno, istraživačko i samostalno delo mladog autora koji tek ulazi u svet naučno-istraživačkog rada i da se od njega u budućnosti može još dosta toga očekivati”.
(iz recenzije prof. dr Vesne Baltezarević)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Međunarodne organizacije , EU
Ostali naslovi iz oblasti: Antologije, monografije

Izdavač: Čigoja; 2023; Broširani povez; latinica; 24 cm; 264 str.; 978-86-531-0842-7;